Sari la conținut

Sufragerii Moderne – Cum Alegi Mobila Potrivita

Ce trebuie sa stii pentru mobilarea unei sufragerii moderne.

 Sufrageria sau livingul este printre cele mai importante incaperi dintr-o locuinta iar alegerea mobilierului pentru mobilarea unei sufragerii moderne este o sarcina foarte importanta. 

Deoarece mobilierul pentru living joaca un rol foarte important, din acest motiv, trebuie sa stii cum sa alegi cea mai buna mobila pentru living astfel incat sa poti utiliza la maxim spatiul din camera si sa ai un mobilier cat mai util.

In afara de rolul estetic, mobila de sufragerie trebuie sa fie utila si de calitate. Iar utilitatea, confortul si calitatea sunt caracteristicele care definesc o mobila de sufragerie de buna calitate.

Aceste caractersitici trebuie sa se imbine perfect astfel incat sa poti fi sigur ca ai ales cea mai buna mobila de living.

Sa alegi doar una dintre aceste caracteristici pentru mobila de sufragerie nu este de ajuns deoarece cu timpul iti vei da seama ca lipseste ceva. Asa ca, nu face compromisuri pentru ca aceasta este o investitie pe termen lung.

Ce trebuie sa stii pentru a alege cea mai buna mobila pentru living.

Dupa cum am spus mai sus, achizitionarea mobilei pentru living este o investitie pe termen lung iar implicatiile alegeri tale va avea repercusiuni pe termen lung asupra planurilor tale, fie ele finaciare, de confort sau estetice .

Deoarece sufrageria este una dintre cele mai importante camere dintr-o locuinta, aranjarea si alegerea pieselor de mobilier care urmeaza sa imbrace livingul nu este o sarcina usoara iar asta  poate apasa destul de greu pe umerii tai.

Sa alegi mobila pentru sufragerie nu este tocmai usoara, dar cu atenti, multa rabdare si cu ajutorul unor sfaturi practice, aceasta sarcina devine mult mai usoara.

De aceea, cand pornesti in cautarea mobilierului de sufragerie trebuie sa tii cont de trei aspecte importante: calitate, utilitate si design.

In continuare le vom detalia pe fiecare in parte astfel in cat sa poti alege mobila de sufragerie si sa beneficiezi de toate avantajele acesteia.

Calitatea mobilierului pentru living

Calitatea este una dintre cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le cauti la mobila pentru living. Pentru a achizitiona cea mai buna mobila pentru living trebuie sa fii atent la calitatea materialelor, calitatea componetelor si accesoriilor sau calitatea finisajelor . Acestea sunt doar cateva caracteristici asupra carora trebuie sa fii atent.

Pe piata exista o gama foarte variata de matriale din care poti alege, dar nu toate ofera aceeasi calitate, rezistenta sau durabilitate mobilierului pentru living.

Asa ca, evita sa cumperi piese de mobilier realizate din materiale de slaba calitate, de exemplu pal de 16 sau 14 mm, deoarece acestea vor ceda intr-o perioada scurta de timp si vei fi nevoit sa-ti cumperi o alta mobila pentru living.

Cel mai recomandat material pentru mobila de sufragerie este lemnul . Acesta poate fi de pin, brad, de fag, stejar, nuc sau lemn stratificat . Lemnul nu doar ca are un aspect deosebit dar este mult mai rezistent si mai durabil in timp.

Daca vrei sa faci o investitie pe termen lung, alegerea unui mobilier din lemn masiv pentru living reprezinta cea mai buna alegere deoarece te vei bucura de o mobila deosebita pentru o perioada lunga de timp fara ca aceasta sa se deterioreze.

Un alt material utilizat pentru realizarea mobilierului pentru sufragerie este PAL-ul sau MDF-ul . Acestea sunt materiale care imita lemnul dar nu sunt la fel de rezistente si de elegante precum este acesta.

Aceste materiale se deterioreaza mult mai usor in timp dar au avantajul ca sunt la un pret mult mai avantajos, in special PAL-ul .

Daca factorul decisiv in alegerea mobilierului pentru living este pretul, mobila din lemn masiv nu este una dintre optiuni. In cazul asta mobila realizata din PAL sau MDF reprezinta alegerea cea mai buna, de preferat o mobila realizata din MDF sau combinatie intre MDF si PAL . 

De obicei aceasta combinatie este realizata in felul urmator: carcasa mobilierului este din PAL iar fronturile ( fete de usi, fete sertare ) sunt realizate din MDF. Fata de PAL, MDF-ul este un material mult mai rezistent si mai durabil dar este mai accesibil fata de lemnul masiv.

Calitatea accesoriilor si a feroneriei folosite la fabricarea mobilierului este un aspect la fel de important de care trebuie sa tii cont pe langa cea a materialelor din care este facuta mobila de living. Degeaba este mobila realizata din materiale de calitate daca feroneria este de slaba calitate. 

De obicei aceasta este mult mai expusa uzurii decat materialul din care este facuta mobila.

Asa ca, daca nu ai balamale sau amortizoare de calitate la usi sau glisiere la sertare, manare  care sa nu se decoloreze, te poti alege cu o mobila cu defectiuni intr-o perioada scurta de timp.

Mobila de sufragerie trebuie sa fie utila.

Caracteristicile pe care trebuie sa le cauti la mobila de sufragerie sunt utilitatea, functionalitatea si eficienta.

Daca designul este cel care contribuie la realizarea unui decor si ambient placut, utilitatea mobilierului este si el unul dintre aspectele importante de care trebuie sa tii seama la achizitionarea mobilierului pentru living deoarece in felul acesta iti poti organiza mai eficient lucrurile in living.

Tine cont de dimensiunile spatiului din sufragerie.

Mobila de living trebuie sa fie aleasa in functie de spatiul disponibil si de dimensiunile camerei . Trebuie sa alegi o mobila in asa fel incat sa folosesti la maxim spatiul disponibil fara a incarca prea mutl camera dar sa ai totusi suficiente spatii de depozitare.

Masoara camera sa vezi ce dimensiuni are inainte sa achizitionezi mobila pentru living. Este important si te-ar ajuta foarte mult sa-ti faci o schita cum va fi asezata mobila in sufragerie, unde va fi plasata fiecare piesa de mobilier. 

Daca camera este goala, ai putea marca pe podea unde urmeaza sa vina fiecare piesa de mobilier. In felul acesta vei afla si ce spatii iti raman intre piesele de mobilier.

In situatia in care nu ai un living prea mare, o solutie ar fi sa optenzi pentru mobilier care are corpuri suspendate. Cu ajutorul acestor dulapuri suspendate iti poti mari spatiul de depozitare fara a lua din spatiul din camera.

Facilitati si spatii de depozitare.

Principalul rol al mobilei de sufragerie este de a te ajuta sa organziezi cat mai bine spatiul si celelalte obiecte din camera. Trebuie sa tii cont de acest aspect atunci cand pleci in cautarea mobilierului pentru living.

Indiferent sub ce forma sunt ele, spatiile de depozitare te vor ajuta sa-ti organizezi si sa-ti depozitezi cat mai bine lucrurile din camera.

Fie ca vorbim de dulapuri, sertare, polite sau altele, ele te ajuta sa ai un living organizat si aerisit.

Oricare ar fi forma, marimea sau stilul mobilierul pe care il cumperi, este foarte important sa te asiguri ca acesta are suficiente spatii de depozite pentru nevoile tale.

De aceea, cel mai bun mobilier pentru living este acela care reuseste cel mai bine sa corespunda nevoilor tale si care iti permite sa-ti aranjezi cat mai bine lucrurile din camera. Asa ca, tine cont de acest aspect important inainte de a alege mobila pentru living-ul tau.

Ce componenta trebuie sa aiba mobila pentru living.

Alegerea tipului si numarului de piese ce compul mobilierul pentru living trebuie sa se faca in functie de dimensiunile camerei si de necesitatile tale.

Daca ai o sufragerie prea mica nu poti alege o mobila prea mare care este formata din mai multe corpuri dar nici o mobila prea mica , cu putine spatii de depozitare, pentru ca nu vei avea suficiente spatii in care sa-ti asezi lucrurile. 

De obicei, seturile de mobilier  pentru living cele mai intalnite sunt formate din 2-3 piese de mobilier, insa sunt si seturi care sunt alcatuite din mai multe piese de mobilier. In felul acesta vei avea o mobila care sa acopere intreaga gama de nevoi. De exemplu, sa ai o zona unde sa-ti pui televizorul sau unde sa iei masa.

O mobila simpla de living este formata de obicei din comoda tv, un corp de biblioteca, o comoda sau un dulap cu o usa sau 2. O astfel de configuratie este o solutie ideala pentru o sufragerie mica care nu permite alegrea unui mobilier mai complex.

Daca ai  un spatiu mai mare, numarul pieselor de mobilier poate creste si el . Poti, de exemplu, sa adaugi o masuta de cafea, o vitrina, o etajera, o comoda sau o masa pentru dining. 

Un spatiu mai mare iti da automat posibilitatea la mai multe optiuni.

Daca spatiul iti permite, poti alege un set complet care sa te ajute sa iti delimitezi si sa organizezi mai eficient spatiul. 

Un bun exemplu este zona unde poti servi masa. Aici poti opta pentru o masa de dining cu scaune, o comoda unde poti depozita vesela si tacamurile, o vitrina pentru pahare si o etajera pentru decoratiuni. 

Iar in zona destinata televizorului si canapelei poti pune o comoda tv cu sertare sau fara, o biblioteca cu polite si dulapuri si o masuta pentru cafea. 

Daca sptiul iti permite, poti opta pentru un set de canapea de 2 sau 3 locuri  si 2 fotolii.

Designul. Trebuie sa reusesti sa imbini utilul cu placutul.

La alegerea mobilei pentru living pe langa calitatea materialelor si utilitatea acesteia, un alt aspect de care trebuie sa tii cont este aspectul acestuia, designul, adica stil, forma, culori….

Designul mobilei trebuie sa se incadreze in primul rand cu restul obiectelor si a finisajelor . Impreuna trebuie sa creeze armonie , sa te faca sa te simti bine, sa te relaxeze.

De aceea, toate materialele si combinatiile de materiale utilizate la amenajarea sufrageriei trebuie sa fie reprezentative pentru stilul pe care l-ai ales in livingul tau.

De exemplu, pentru un stil clasic si elegant cea mai buna alegerea este mobila din lemn masiv sau o combinatie intre lemn si sticla sau metal, cum ar fierul forjat.

Daca vrei un stil modern, minimalist si ai un buget mai mic, poti alege o mobila din lemn in combinatie cu MDF .

Toate detaliile cum ar fi formele, culorile, accesoriile si finisajele mobilerului pentru living trebuie sa fie si ele in ton cu stilul pe care l-ai ales pentru camera respectiva. Impreuna vor contura cel mai bine stilul livingului tau.

Daca nu stii ce stil sa alegi pentru aranjarea livingului tau, cea mai buna recomandare este sa alegi un mobilier simplu fara accente de decor prea sofisticate.

Asa ca, si restul obiectelor de decor cum ar fi perne sau draperii trebuie si ele alese in aceeasi nota , pastrand aceeasi simplitate . Daca mergi pe aceleasi linii simple si pe aceleasi culori, nu risti sa faci greseli majore in decorarea camerei, in felul acesta nu vei obtine o camera obositoare.

Top 5 recomandari pentru mobila de sufragerie

1. Living Irim Petar, 260x40x183 cm, Alb/Mov lucios

Mobilier living  modern cu fronturi MDF lucioase. Laterale din PAL 16 mm, cant ABS 0,45 mm si fronturi MDF 18 mm, cant ABS 1 mm, balamale „soft close”, iluminare LED inclusa.

Ansamblu compus din 4 piese:
 

  • Comoda TV 120 x 45 x 53 cm, 4 spatii dintre care 2 cu usi;
  • Vitrina 80 x 30 x 155,5 cm, sticla si iluminare LED;
  • Dulap 60 x 45 x 182 cm; 2 usi;
  • Raft 160 x 17 x 30 cm.

Spatiul pentru TV este de aproximativ 120x100cm

2. Living Kring Torino cu lumini, 290 x 195 x 45 cm, Alb/Negru

Cand alegi mobilierul pentru living trebuie sa ai in vedere o multime de aspecte, de la felul in care arata, la potrivirea pe spatiul de care dispui, cat si la materiale care sa reziste.


Spatiul restrans poate reprezenta o provocare pentru ca trebuie sa tii cont atat de functionalitate cat si de estetica, iar o mobila de dimensiuni reduse, cu linii simple si compartimentata cat mai eficient, te va ajuta sa echilibrezi cele doua aspecte.

Caracteristici:
 

  • Fronturi si  corpuri din PAL;
  • Rafturi din sticla cu rezistenta marita;
  • Luminile sunt incluse in pret.

3. Living Kring Viena cu lumini, 280 x 195 x 46 cm, Alb/Alb Lucios

Fronturi din MDF, lucioase;

Corpuri din PAL, alb mat;

Rafturi din sticla cu rezistenta marita;

Luminile sunt incluse in pachet, acestea se pot conecta la reteaua electrica.

Dimensiunile setului din imagine: L=280 cm; H=195 cm; A=43 cm.

4. Mobila Living Balance

Mobilierul de Living Balance este un mobilier modern, contemporan ce imbina designul cu utilitatea. Este compus din corpuri modulare si poate fi comandat direct configurat sau pe corpuri.

Corpurile sunt construite din PAL melaminat cu grosimea de 16mm cu finisaj San Remo si Alb. O combinatie de nuante in voga ce creeaza un ambient placut alaturi de elemntele de sticla si manerele negre. Cantul aplicat este unul de 0,6 care le permite muchiilor sa fie placute la atingere fiind finisate si atent retusate.

Vitrina Balance – Modul A : L 79 x A 38.4 x H 199.8 cm

Comoda Tv Balance – Modul C : L 198 x A 55.6 x H 42.4 cm

Comoda inalta Balance – Modul D : L 79 x A 38.4 x H 102.4 cm

Polita mica Balance – Modul F : L 119.2 x A 23.2 x H 20 cm

Dimensiuni totale living: L 277 x A 55.6 x H 199.8 cm

Spatiul de TV: diagonala recomandata maxima 120cm / 48″

5. Mobila Living Melody

Mobila de living Melody are in configuratie corpuri spatioase cu sticla si insertii deco care fac din acesta un mobilier ideal pentru orice tip de living. Piesele din setul Living Melody sunt construite din PAL melaminat cu finisaj White Douglas, o textura similara lemnului, care creeaza un ambient rafinat si placut.

Cantul aplicat este unul de 0,6 ce le permite muchiilor sa fie plăcute la atingere fiind finisate si atent retusate. Sticla si elementele de decor aplicate pe aceasta, confera o unicitate aparte in combinatie cu liniile clasice.

Comoda TV:  L: 120 cm | A: 56 cm | H: 49 cm

Dulap 2U: L: 102.5 cm | A: 56 cm | H: 200 cm

Vitrina 2U: L: 102.5 cm | A: 39.5 cm | H: 200 cm

Vitrina 1U: L: 51 cm | A: 39.5 cm | H: 200 cm

Suprapozabil: L: 120 cm | A: 35 cm | H: 60 cm

Dimensiuni totale living: L 376 x A 56 x H 200 cm

Spatiul de TV: diagonala recomandata maxima 125cm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *